Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/znkrijek/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/znkrijek/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

O klubu

Seniorke

Kadetkinje

Pionirke

Kontakt

O klubu

Nakon višegodišnje pauze tijekom 1998. godine osnovan riječki ženski malonogometni klub "Jack pot".

Ovom prilikom ću prvo spomenuti da se je krajem studenog 1999. godine u sklopu sportske manifestacije 'Homo si teć' i u organizaciji "Jack pota" organizirao prvi ženski malonogometni turnir u Rijeci, kojeg su osvojile malonogometašice "Grmošćice" Čavle, a za "Jack pot" su igrale Lukanić, Košta, Maravić Sa., Maravić Si., Tolo, Gregov, Trošelj, Rogić, Kovačić, Brenko, Marulić - Malnar, Doričić - Miškulin, Nekić, Mišan, Turudić, Devčić, Miculinić, Volf M., Volf R. i Rogić.

Tijekom 2007. godine je iz ženskog malonogometnog kluba "Jack pota" ponikao ženski nogometni klub "Rijeka Jack pot".

"Rijeka Jack pot" se priključio službenim natjecanjima u sezoni 2007./2008., kada je u premijernoj sezoni trijumfalno pobjednik zapadne skupine 2. hrvatske nogometne lige za žene, čime je stekao plasman u viši rang natjecanja. Za "Rijeku Jack pot" su u sezoni 2007./2008. nastupale Zron, Stanković, Kundić, Horvat, Piršl, Jurić, Gregov, Kodelja, Tatalović, Demirović, Matijašić, Lukanić, Đekić, Vrbanić, Majstorović, Orlović, Juko, Turkanović, Svetić, Barukčić, Čop, Tolo, Perić, Batinić, Krivičić, Srednoselec, Šipuš, Babić, Morožin i Mihaljica.

Na Igralištu Rujevica je "Rijeka Jak pot" 18.02.2008. odigrao svoju prvu međunarodnu utakmicu sa austrijskom ženskom ekipom "St. Veita", od koje su izgubile 0:2.

U sezoni 2008./2009. "Rijeka Jack pot" se je nakon regularnog djela prvenstva natjecao u Ligi za prvaka, te se natjecao za u svom prvom finalu hrvatskog nogometnog kupa za žene. Za "Rijeku Jack pot" su u sezoni 2008./2009. nastupale Zron, Kundić, Horvat, Morožin, Štokan, Juko, Barukčić, Osolin, Matijašić, Jurić, Vrbanić, Simčić, Svetić, Turkanović, Mrakovčić, Korica, Oštarčević, Žmirić, Šipuš, Perić, Orlović, Piršl, Brinjak, Batinić i Lukanić.

U sezoni 2009./2010. "Rijeka Jack pot" se je nakon regularnog djela prvenstva natjecao u Ligi za opstanak u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi žena u kojem je zauzeo najbolje mjesto, te se po drugi put uzastopce natjecao u finalu hrvatskog nogometnog kupa za žene. Za "Rijeku Jack pot" su u sezoni 2009./2010. nastupale Karnjus, Kundić, Jerbić, Makar, Oštarčević, Barukčić, Horvat, Mrakovčić, Osolin, Jurić, Zandona, Perić, Morožin, Vrbanić, Juko, Svetić, Čop, Štokan, Korica i Žmirić.

U sezoni 2010./2011. "Rijeka Jack pot" je postao hrvatski nogometni viceprvak za ženi, te se po treći put uzastopce natjecao u finalu hrvatskog nogometnog kupa za žene. Za "Rijeku Jack pot" su u sezoni 2010./2011. nastupale Karnjus, Kundić, Jerbić, Grković, Jurić, Horvat, Oštarčević, Juko, Vrbanić, Glavač, Mrakovčić, Perić, Morožin, Makar, Štokan, Žmirić, Zandona, Korica, Vičić, Vukić i Turkanović.

U sezoni 2011./2012. "Rijeka Jack pot" se je nakon regularnog djela prvenstva natjecala u Ligi za prvaka, te je u sklopu 1. dvoranskog prvenstva Primorsko - goranske županije osvojio ženski turnir. Za "Rijeku Jack pot" su u sezoni 2011./2012. nastupale Grković, Jerbić, Herc, Karnjus, Horvat, Pavlić, Juko, Vrbanić, Jurić, Mrakovčić, Štokan, Turkanović, Zandona, Bucifal, Makar, Barukčić, Kuljanin, Vukić, Kundić, Morožin, Konestabo K., Konestabo N., Legin, Velčić, Vicić i Barišić

Sezona 2012./2013. je počela pomalo turbulentno u hrvatskom ženskom nogometu, a na kraju sezone je "Rijeka Jack pot" postao hrvatskim viceprvakom i polufinalistima hrvatskog kupa.

U sezoni 2013./2014. "Rijeka Jak pot" je završio u gornjem domu prvenstva, dok je zbog financijskih problema rano ispao iz hrvatskog kupa.

U sezoni 2014./2015. "Rijeka Jack pot" je zbog financijskih problema pred početak proljetnog dijela natjecanja odustao od prvenstvenih i kup natjecanja, a krajem svibnja 2015. godine "Rijeka Jack pot" mijenja naziv u "Rijeka".

Od riječanki i igračica ‘’Rijeka Jack pota’’ su za hrvatsku žensku nogometnu ‘A’ reprezentaciju su nastupale Martina Čop, Petra Glavač, Dušanka Juko, Branka Karnjus, Sandra Morožin, Barbara Perić, Doris Turkanović i Ivona Zron.

U Rijeci ženski nogomet ima potencijala, ali u trenutnoj situaciji "Rijeka Jack pot" ne može konkurirati nogometašicama "Osijeka" Osijek, možda se to jednog dana promjeni ako netko pomogne s financijama, ali i malo većim trudom.

Autor: Zoran Mikulić